Sonic

Låt mig få presentera brittkillen Sonic

Foton tagna av uppfödaren SE Good Luck Charm’s Brittiskt Korthår.

Den här cremefärgade gossen kommer hem till mig om mindre än två veckor. Han och hans kullsyskon har House-namn och han heter egentligen Axwell. Eftersom några i familjen tyckte det var svårt att säga är det just nu mest troligt att han får heta Sonic. Jag kanske borde valt en blå britt till detta namn, men jag har alltid varit sugen på en cremefärgad katt så nu fick det bli så här. Är inte omöjligt att det blir en blå britt sedan. 😉

Sonic har vissa gemensamma drag med Cosmo, som tyvärr fick avlivas för 8 år sedan 12 år gammal, men i och med färgen blir de inte fööör lika. Cosmo var röd. Av samma anledning vill jag inte köpa en svart perser igen eftersom Bamse var en sådan.

Sonic blir min första brittiska korthår. Verkar vara en alldeles underbar ras och det ska bli hur spännande som helst att få hem honom. 🙂

Tips!
Min uppfödare SE Good Luck Charm’s Brittiskt Korthår
Brittiskt Korthår rasbeskrivning hos SVERAK
Brittsällskapet – rasring för britter
Tidningen Kattliv – fick ett tips om att britter skulle kunna dyka upp där i ett kommande nummer 😉

Jag är grundare av Kattstil.se och kattälskare sedan många år tillbaka. Drev tidigare kattidningen Spinn.

2 kommentarer

  • Marita Palmqvist

    Tack för omnämnandet Käthe, och så spännande att få följa vår kattunge Sonic på denna sida.
    Britter är bara så underbara, kan jag verkligen understryka.
    Sidan-om-katten som alltid finns i din närhet.
    Jag önskar dej LYCKA TILL med din underbaring och känner mig så trygg att vår kattunge kommer att få ett underbart hem hos Er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *