Kattlåda & kattsand

Val av kattlåda och kattsand

Innehåller annonslänkar för Supercat och Vetzoo.

Idag är det exakt 8 dagar kvar innan Sonic kommer hem till oss. 🙂 Det mesta är förberett men lite är kvar att göra. En del fönster ska säkras och en spaljé ska upp på övervåningen för att förhindra att han spatserar överst vid trappan. Vi hade skydd där tidigare, men tog bort det när vi inte hade katt längre.

Val av kattlåda

Kattlådan som jag beställde är riktigt spännande i mitt tycke. Den är inte gjord av plast som man kanske kan tro om man tittar och känner på den. Den kommer från Becotray (finns HÄR hos Supercat) och är gjord av växtfiber från bambu och ris. Ska vara bra både för miljön och katten, och ska ge mindre rispor jämfört med en kattlåda av plast. I rispor kan lukt dröja kvar. Denna är tänkt att ha som extralåda sen. Kanske att vi sätter den i ett trevligt katthus. Den här lådan är visserligen betydligt dyrare än en vanlig kattlåda i plast, men jag vill verkligen testa den för att se hur bra den är. Dessutom är det fin kattstil på den och lite snygg design säger jag inte nej till. 😉

 

Senare är alltså tanken att huvudtoaletten blir en med tak. Kanske det blir en sådan som katten hoppar in i om han går med på det, som den på bilden till vänster som kommer från Modkat (finns HÄR hos Supercat för 995 kr). Eller så satsar vi på ett skåp som är snyggt, går att ha saker på och som döljer kattlådan, som det på bilden till höger från Trixie (finns HÄR hos Supercat för 1095 kr). Skåpet hade passat perfekt i vår hall under en spegel.

Val av kattsand

När det gäller kattsand föll valet på Intersand Odourlock  (finns HÄR hos VetZoo; 6 kg 149 kr och 12 kg 199 kr), eftersom det är denna kattsand som Sonic är van vid. Den verkar helt klart bra! Enligt produktbeskrivningen 99,9% dammfri, av 100% naturlera och bygger på ett patent som förhindrar dålig lukt.

Jag valde hemleverans på kvällstid. När jag vet hur mycket kattsand som går åt ska jag börja prenumerera på kattsanden. Supersmidigt att kattsand automatiskt kommer hem och levereras utanför dörren.

Vilken kattlåda och kattsand använder du till din katt/dina katter?

Jag är grundare av Kattstil.se och kattälskare sedan många år tillbaka. Drev tidigare kattidningen Spinn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *