Kattförsäkring

Vilken kattförsäkring får dig att sova gott om natten?

Innehåller annonslänkar till försäkringsbolag.

I slutet av 90-talet och i början av 2000-talet var jag ombud för Folksam kattförsäkring. Senare valde jag att ha Agria kattförsäkring till mina katter, vilket jag var mycket nöjd med. Det var bra ersättningsnivåer och fungerade utmärkt vid urinsten, njurproblem och mindre blessyr som mina katter råkade ut för. Agria ansågs länge ha den absolut bästa kattförsäkringen.

Det enda självklara är att katten ska ha en.

Nu när jag kikar på försäkringar igen inser jag att det inte verkar finnas en som är den absolut bästa på marknaden. Det har också tillkommit fler kattförsäkringar. Jag upplever det som att valet av kattförsäkring inte är lika lätt och självklart. Det enda självklara är att katten ska ha en.

Jag betalar gärna högre premie om jag vet att kattförsäkringen ersätter många olika typer av sjukdomar och gärna en stor andel av veterinärkostnaderna. Jag vill också att dessa ersättningsnivåer inte sjunker alltför mycket när katten blir äldre, för det kan vara då till exempel diabetes eller njurproblem kan komma.

Här är min sammanställning över de kattförsäkringar jag har hittat:

Agria kattförsäkring

Dina försäkringar kattförsäkring


Folksam kattförsäkring


Ica kattförsäkring

If kattförsäkring


Moderna försäkringar kattförsäkring

Sveland kattförsäkring


Svedea kattförsäkring MITT VAL!

Trygg-Hansa kattförsäkring

Om jag ska gå efter kattannonser som uppfödare lägger ut, ser jag att Svedea ligger i topp tillsammans med Agria. Min katts uppfödare använder sig av Svedea så därför väljer jag också Svedea. 🙂 Jag gillar att jag själv kan styra kostnaden (premien) genom att välja fast självrisk, rörlig självrisk och veterinärvårdsbelopp samt ha möjlighet att välja till livförsäkring. Jag ser det också som en stor fördel att det inte finns någon karenstid innan försäkringen börjar gälla, att läkemedel ingår och att försäkringen täcker TR (FORL).

Vilken kattförsäkring väljer du och varför?

Jag är grundare av Kattstil.se och kattälskare sedan många år tillbaka. Drev tidigare kattidningen Spinn.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *